Якою буде Україна? Погляд молодих політиків. 9 листопада 2018

by

Цього тижня, Голова Політради Української Галицької Партії Роман Лозинський бере участь в офіційному візиті до Канади – в межах програми Canada Ukraine Parliamentary program (CUPP). У програмі – виступ у Канадському парламенті та ще низка заходів, що стосуються промоції України у Канаді.

У своєму виступі у канадському парламенті український політик також розповість про досвід творення нових політсил в нинішніх українських реаліях.

Роман народився та виріс у Львові. З семи років є активним членом Національної скаутської організації “Пласт”. Мандри цілою Україною та різними країнами світу, командний дух побратимства, десятки проектів та організація пластових таборів, а згодом виховання вже нових юнаків-пластунів – саме так розвивався лідерський дух Романа. 2012 року, у свої вісімнадцять, нинішній голова Української Галицької Партії був заступником, а згодом виконував обов’язки керівника Львівського осередку “Пласту”.

Відтак заслужив собі повагу та довіру як у власному курені “Орден Залізної Остроги”, так і серед усього світового пластового товариства та отримав найвищий почесний ступінь організації – Гетьманського Скоба. Таке ж звання, до слова, мав і Блаженніший Патріарх Любомир Гузар та один із засновників УКУ владика Борис Гудзяк. Активне пластування та спорт – до сьогодні у пріоритетах Романа.

Ступінь бакалавра політології Роман Лозинський здобув у Львівському національному університеті ім. Івана Франка, а ступінь магістра – в Українському Католицькому Університеті, де навчався у Школі публічного адміністрування. Водночас молодий лідер також навчався на кількох освітніх політичних програмах. Зокрема, є випускником “Вищої Політичної Школи”, “Політичних студій”, пройшов багато тренінгів на теми партійного будівництва. А 2016 року Роман пройшов стажування у Канадському парламенті, працював в офісі депутата. До його обов’язків належали робота над написанням промов, асистування голові постійного комітету громадянства та імміграції, аналіз та опрацювання петицій, відповіді на запити виборців, аналітика та співпраця з медіа, підготовка та проведення заходів за участі депутата.

Повернувшись до України, хлопець продовжив працювати у Галицькій партії – спершу як активіст, а від березня 2017 року – як заступник голови Політради Української Галицької Партії та керівник Секретаріату партії. Тут він налагодив та координував роботу експертних груп УГП – економічної, освітньої та групи “Системи влади”; працював над розвитком усіх осередків політсили.

Крім цього, Роман заснував у Львові Школу Молодої Еліти – освітній проект для розвитку молодих людей, а також реалізував низку різних соціальних та молодіжних проектів, серед яких – перший велосипедний вагон в Україні.